6 Adımda DUS Çalışma Önerileri

DUS Çalışma Önerileri
0 10.700

DUS Çalışmaya Kaçıncı Sınıfta Başlanır? DUS Puanları kaç? DUS nasıl kazanılır? DUS Çalışma Stratejileri ve DUS çalışma önerileri de bu yazımızda.

DUS Nedir

Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı yani DUS ülkemizde diş hekimlerinin girebildiği bir sınavdır. Sınav sonucunda aldığınız puan ile tercih yaparsınız. Tercihle üniversitelere uzmanlık eğitimi almak üzere başlamış olursunuz.

DUS hakkında daha fazla bilgi için DUS Nedir yazımızı okuyabilirsiniz.

Peki DUS kazanmak için neler yapmak lazım, DUS için Dershane şart mıdır? DUS taktikleri ve DUS çalışma önerileri bu yazımızda!

En İyi DUS Çalışma Önerileri

En çok sorulan soruları derledik ve soru cevap eşliğinde DUS Çalışma Önerileri verelim dedik. Eğer sizinde sorunuz varsa yorum olarak bize yazabilirsiniz.

DUS Dersleri ve DUS Soru Dağılımı

DUS da hangi dersler var ve DUS kaç soru gibi merak ettiğiniz diğer detaylar için DUS Soru Dağılımı yazımızı okuyunuz. Daha detaylı bilgi mevcut.

DUS Çalışmaya Hangi Sınıfta Başlamalı

Her diş hekimliği sınıfı için ayrı bir başlık açıp DUS Çalışma Önerileri verdik.

1 ve 2. Sınıflara DUS Çalışma Önerileri

DUS kazanmak tabiki 1 2 yılda olabilecek bir durum değil. Öncesindede temel bir bilgi lazım. Yani özellikle 1 ve 2. sınıflar kendi derslerine önem verdikleri taktirde DUS için zaten en büyük adımı atmış olacaklar. Ayrıca böyle henüz Diş Hekimliği fakültesine yeni başlamışken DUS çalışmak iyi bir fikir olamayabilir kanaatindeyim. Bu yüzden üniversite yıllarınızda arkadaşlarınızla vakit geçirmek, gezilere katılım göstermeye de özen veriniz. Tabi ki derslerinizden kopmamak şartı ile. Diş Hekimliği 1. ve 2. sınıflar için DUS çalışma önerileri bu şekilde.

3. Sınıflara DUS Çalışma Önerileri

Gelelim 3. sınıflar için DUS Çalışma önerilerimize. Bu sene zaten çok zordur genel anlamda tüm üniversiteler için. Gözlem dönemi, eklenen branş dersleri ile tam anlamıyla Diş Hekimliği içerisinde olduğunuzu anlarsınız. Yıl içinde DUS çalışacak vaktin olmayabilir. Bütünlemeye kalmadan geçmeye çalışmanız bence en mantıklıca hareket olur. Ayrıca bu yılki derslerinizin hepsine özen göstermek çok mantıklı bir davranış olur. DUS hedefi koymuş biri artık bu sınıfta düzenli bir çalışma disiplini sağlamış olmalı.

4. Sınıflara DUS Çalışma Önerileri

Diş hekimliği 4. sınıf artık daha çok düzenli çalışmanız ve DUS’a daha da fazla odaklanmanız gereken yıldır. Stajlarınız ile DUS çalışmasını yürütmek zor olabilir. Bu durumda en azından yıl içinde gördüğünüz derslere önem verip onlar için bir çalışma planı yapmak iyi bir hareket olur. Ufak ufak düzenli tekrarlar yapmak iyi olacaktır.

DUS İçin Dershane Şart Mı

Tabi ki şart değil. Dershane olmadan da DUS kazanan bir çok hocamız var. Önemli olan düzenli tekrar ve çalışmadır. DUS Dershanesi olmazsa olmaz değil. Ama faydasız de değil kesinlikle. DUS Dershane hocalarının özellikle gelebilecek yerlere vurgu yapması sizi doğru yönlendirmesi ve sunduğu kitaplar ile katkı sağlıyor. İmkanı olan öğrenciler için Dus dershanesine yazılmak iyi olacaktır.

DUS için Dershane Önerisi

Belli başlı bir dershane önermek doğru olmayabilir. Fakat yazılacağınız DUS dershanesini oranın mezunlarından dinlemek çok daha iyi olacaktır. yazılmadan önce orada eğitim alan kişilerle görüşmenizi kesinlikle tavsiye ederim.

DUS’da Hangi Dersler Daha Önemli

Aslında her bir sorunun kıymeti büyük bu sebeple hiçbir dersi hatta konuyu boş vermek gibi bir önerimiz kesinlikle olmaz. Ama hangi dersten daha fazla soru geliyor bilmeniz iyi olur. Ona göre hangi derslere daha da çok ağırlık vermeniz gerektiğini anlarsınız.

Temel bilimlerde her dersten 4 veya 6 soru gelmektedir. Anatomi, fizyoloji, biyokimya ve mikrobiyoloji derslerinden 6’şar soru gelmekte. Histoloji, biyoloji ve patolojiden ise 4 soru gelmekte. Toplamda temel bilimlerden 40 soru soruluyor.

En çok soru klinik bilimlerden gelmektedir. Toplamda 80 soru branş derslerimizden gelmektedir. Protetik, Restoratif, Cerrahi, Radyoloji, Periodontoloji, endodonti, ortodonti ve pedodonti derslerinin her birinden 10’ar soru gelmektedir.

Yani DUS’da karşınıza toplam 120 gelecek. 

DUS Çalışma Önerileri yazımızın sonuna geldik.  Hem ufak taktikler hem de kısaca DUS hakkında genel bilgiler vermek istedik. Aklınıza takılalar için yorum yapabilirsiniz. Umarım sizler için faydalı olmuştur bu yazımız.

Ayrıca DUS veya benzeri herhangi bir konuda Diş hekimliği öğrencilerini aydınlatacak yazılarınızı yayınlayabiliriz. Bize ulaşmanız yeterli.

Bunları da beğenebilirsin